Explosion i Borås – troligen en handgranat

Explosioner som orsakats av handgranater har varit ganska vanligt i Malmö det senaste året. Det har inte varit lika vanligt i andra delar av Sverige. Men natten till idag (fredag) inträffade en kraftig explosion invid en fastighet i Hässleholmen i Borås. Polisen uppger att det troligen handlade om en handgranat. Orsaken till explosionen verkar något oklar då ingenting och ingen har skadats. Polisen uppger också att de inte finns nån hotbild mot någon i den aktuella fastigheten:

På plats hittade polisen, förutom flera krossade rutor, en krater i en gräsmatta som antas vara detonationsplatsen. Polisens teori är att det rörde sig om en handgranat.

– Splitter har träffat både fasad och fönsterrutor. Splitter har även påträffats inne i någon lägenhet, säger Christer Fuxborg.

Ingen person skadades i samband med explosionen.

Någon förklaring till händelsen hade polisen inte på morgonen.

– Vi har tittat på vilka som bor i fastigheten och kan inte se någon hotbild eller orsak till att det har exploderat just där, säger Christer Fuxborg.

Hotbild kan det ju iofs finnas oavsett vad polisen säger. Polisen har knappast koll på allt sånt. Det verkar mest som om någon provat hur det är att spränga en handgranat i luften.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements