Stort knarktillslag i Varbergstrakten

Enligt Hallands Nyheter så ska polisen förra veckan ha gjort ett av de största narkotikatillslagen i Halland någonsin. Detta vid ett tillslag mot en gård utanför Varberg. I samband med insatsen beslagtogs en stor mängd cannabis. Insatsen gjordes med stöd av insatsstyrkan (piketen) men det fanns inga beväpnade personer eller vapen på gården så insatsen förefaller något överdriven. Sammanlagt var det ett 20-tal poliser på plats vid razzian.

Totalt greps sju medelålders män, varav fyra sitter häktade misstänkta för grovt narkotikabrott och grovt smugglingsbrott. De övriga tre är släppta, men fortsatt misstänkta. De sju männen är bosatta i Halland, Göteborg och Europa och samtliga är kända av polisen sedan tidigare.

Enligt Hallands Nyheter hävdar Dan Windt, tillförordnad chef för polisens spaningssektion i Göteborg, att det handlar om ledande kriminella som befinner sig högt upp i den kriminella hierarkin. Han resonemang verkar dock bygga på att det handlar om folk som organiserat smuggling vilket förstås inte måste betyda att de är ledande på något sätt. Dan Windts uttalande i media bör därför tas med en nypa salt.

Mångmiljonpartiet med cannabisska ha smugglats in till Sverige med lastbil från Balkan. Polisen var ligan på spåren i ett tidigt skede och ingen narkotika hann säljas före tillslaget.

Dan Windt menar vidare att tillslaget innebär mindre cannabis i omlopp i Göteborg. Sådant brukar orsaka oro i gatulangningsleden i Göteborg och kan mycket väl var en del av det som utlöst några av de senaste skjutningarna i Göteborg, i Gårdsten och i Biskopsgården, även om dessa också kan vara eller är delar i pågående gängkonflikter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements