Explosion i bil i Angered

På söndagsförmiddagen exploderade en bil i Angered centrum vid Spadegatan. Ingen person kom till skada, men plåtbitar från bilen hittades enligt uppgift långt från själva bilen vilket fick polisen att misstänka att en sprängladdning orsakat explosionen. Bombtekniker kallades därför till platsen och ett stort område spärrades av under lång tid. Någon bekräftelse på att det var en bomb av något slag har polisen ännu inte gått ut med.

Tidningarna, framförallt GP, spekulerar dock fritt utifrån antagandet att det är en bomb och redogör för vad som verkar vara en konflikt inom det kriminella nätverk som finns i Gårdsten och som hittills visat sig i form av ett mord i Gårdsten och  två skjutningar ute vid Volvo på Hisingen. Enligt polisen finns det dock i nuläget inget som kan koppla bilen till någon konflikt i den undre världen. Men handlar det om en bomb så är det sannolikt så att det handlar om att explosionen är en del av någon konflikt i kriminella kretsar.

Bilen var avställd och ägd av en bilmålvakt i Västra Frölunda. Vem som använt bilen har polisen inte någon kännedom om för närvarande.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements