Anders Thornberg – säpochef med skev verklighetsuppfattning

Säpochefen Anders Thornberg anställdes i Säkerhetspolisen (Säpo) år 1990 och blev chef år 2012. Han är skolad i Säpos klart skeva och verklighetsfrämmande blid av omvärlden. I Thornbergs värld är det bara muslimer och vänsterfolk som utgör ett hot mot den venska säkerheten. Detta trots att nästan alla terroristbrott i Sverige i modern tid begåtts av högerextremister, rasister och fascister. Inget terroristbrott har begåtts av svenska vänsteranhängare eller vänsteraktivister. Det är också det vanliga mönstret i Norden som helhet.

När Thornberg i varje framträdande yrar om att det är islamister och vänsterfolk som utgör ett hot mot Sveriges säkerhet så vet han alltså inte vad han pratar om. Den svenska vänstern av idag har ingen som helst förmåga att begå terroristbrott. Dels för att vänstern inte ägnar sig åt sådant och aldrig har gjort, dels för att vänstern är liten, oorganiserad och svag.

Tyvärr lever Thornberg och Säpo i en helt egen värld som inte styrs av verkliga fakta utan av en slags ideologisk övertygelse som alltid funnits inom Säpo om att vänstern är det farliga. Säpo har genom den svenska historien aldrig haft någon som helst koll på extremhögern vilket möjliggjort för personer inom och anhängare till denna extremhöger att regelbundet bränna flyktingförläggningar, mörda flyktingar, homosexuella och vänsteraktivister samt spränga eller brandbomba vänstertidningar och vänsterlokaler.

Med anledning av Säpos tveksamma verklighetsförankring finns det också stor anledning att ifrågasätta deras påståenden om vem som är terrorist, vad hotnivån mot Sverige är och vilka som utgör ett hot. Därför kan påståenden från Säpo om att en person är terrorist inte tas på fullaste allvar, därför kan paranoida och överdrivna hotnivåer och hotbilder inte anses vara trovärdiga.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements