Märkligt att fira 150-årsjubileum för företag som inte längre finns

Broströms

Koncerngemensam annons ur Svensk Sjöfarts Tidning 1968

Broströms-koncernen var under drygt 100 år ett av Göteborgs dominerande företag och Sveriges största rederi. Samtidigt var familjen Broström sannolikt också den mest omskrivna finansfamiljen i Sverige. Det var skandaler på löpande band. TV-serien Dallas i verkligheten, fast i Göteborg och Sverige.

Men företaget finns inte sen lång tid tillbaka, det har visserligen funnits ett företag som burit namnet Broström fram till för några år sen, men det företaget hette från början Shipinvest. Så för mig är det ytterst märkligt att det firas ett 150-års jubileum för Broströmskoncernen på det sätt som skedde i Göteborg igår, lördagen den 28 november.

För den som vill veta mer om Broströms-koncernen och familjen Broström fisnnd et en lång rad inlägg på sajten Det gamla Göteborg:

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements