Åtal för cannabissmuggling och langning

En 28-årig man åtalas nu för att ha köpt in, förvarat och tänkt sälja omkring 100 kilo cannabis. Det är ett av de större cannabisbeslag Göteborgspolisen någonsin gjort. Marijuanapartiet köptes i Nederländerna och anlände med lastbil till Göteborg den 28 maj i år.

Lasten lossades vid en industrilokal i Tagene som disponerades av den misstänkte 28-åringen. Totalt var lastten på  99,6 kilo marijuana som gömts under ett täcke av snittblommor. I lokalen packades partiet marijuana om i lämpliga paket för vidare försäljning. Marknadsvärdet på den beslagtagna marijuanan beräknas till 12 miljoner kronor.

De olika lokala gatugängen i Göteborg sysslar i huvudsak med langning av droger. Cannabis är viktigast. Det stora beslaget i industrilokalen i Tagene som skedde i slutet av maj ledde till en tillfällig brist på marijuana i Göteborg.

Den åtalade 28-åringen har anknytning till det så kallade Backagänget, om det gänget ens existerar idag. Toppledarna har dödats och flera andra sitter i fängelse.

28-åringen själv hävdar att han hotats och tvingats in i narkotikahanteringen och förnekar brott. Det hus där hans föräldrar bor har också beskjutits. Det skedde den 29 september i år.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements