Långsökt i GT om Hells Angels hot mot polisen

Hells Angels MC har enligt en artikel i GT/Expressen för vana att begära ut dokument i fall där deras medlemmar har kontrollerats av polisen, misstänks för brott och liknande. Dessutom filmar de och spelar in polisingripanden och samtal med poliser. I artikeln framställs detta som skumt och som ett hot mot polisen. Det är inte skumt och fler människor borde göra som Hells Angels MC och begära ut dokument från polisen samt filma och spela in samtal och polisingripanden. Det skulle vara lättare att komma tillrätta med polisövergrepp i det läget. att begär ut dokument och att filma polisens agerande är helt lagligt och bra ur många aspekter.

Samtidigt misstänkliggörs nättidningen Payback också i den aktuella GT-artikeln. Nättidningen Payback och organisationen bakom den är en organisation för att försvara bikerintressen. Payback hävdar själva att det handlar om alla mc-klubbar, men samtidigt är det uppenbart att klubbar med anknytning till Bandidos MC, Outlaws MC och liknande inte är anslutna till Payback. så det fisnn som jag er det en slagsida mot klubbar med anknytning till Hells Angels MC. Det Payback sysslar med är legal hjälp till mc-klubbar och opinionsbildning till förmån för mc-klubbar. Det är helt legitim verksamhet oavsett vilka mc-klubbar de företräder och inte företräder.

Jag har inte mycket till övers för Hells Angels MC och andra bikerklubbar, men en sak är säker, de har samma rättigheter och skyldigheter som alla andra. Det betyder att det är olagligt för polisen att stoppa och kontrollera en person bara för att den bär en mc-väst med Hells Angels-emblem eller Bandidos-emblem.

Samtidigt är det också uppenbart att det bland medlemmar i bikerklubbar med vissa namn finns fler personer som begått och begår fler brott än personer i samhället i övrigt gör. Medlemmar i klubbar som Hells Angels MC, Bandidos MC, Outlaws MC med flera är helt klart överrepresenterade vad det gäller brott.

På grund av det är det också förståeligt att polisen kan uppleva det som hotfullt att personer från Hells Angels MC filmar dem och deras ingripanden. Men det behöver därför inte vara så och framförallt så är agerandet helt lagligt.

Emellertid kan vi kanske inte helt utesluta att det någon gång hänt att polisen hotats på grund av en film som spelats in. Men hot kan ju vara av olika slag. Att hota anmäla någon för övergrepp som just filmats är ju rimligt när någon blir upprörd. Att använda samma inspelning för utpressning av typen, gör som jag vill i detta fall, annars anmäler jag dig för detta är naturligtvis en annan sak. Det är ju dock bara korrupta poliser som skulle gå med på det sista och polisen borde naturligtvis redan från början ha agerat korrekt. Så den här typen av upplevda hot är nog framförallt ett polisiärt problem, inte ett problem med bikers. Är det möjligt att utsätta poliser för hot och utpressning har polisen redan från start gjort fel.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements