Lugnt och positivt möte i Johannebergskyrkan om flyktingboenden

I stadsdelen Burås i södra Göteborg (Krokslätt) finns det två områden där flyktingboenden eventuellt är påtänkta. Av den anledningen hölls två informationsmöten i Johannebergskyrkan igår kväll. På plats i lokalen fanns en del organiserade Sverigedemokrater, många av dem från andra stadsdelar, dvs personer som inte är direkt berörda av de tillfälliga flyktingboenden som eventuellt kan bli av i stadsdelen. Men de flesta människor på mötena var självklart lokalbefolkning. En del äldre som var oroliga inför eventuella flyktingboenden, andra hade mest olika praktiska aspekter på boendena.

Svaren på de praktiska frågorna var svävande och diffusa. Inte så underligt. Det kan dröja år innan de tillfälliga boendena är på plats. Om de nu nånsin blir av på de platser som föreslagits. Det mesta tyder dock på att kommunen går vidare med de två boenden som föreslagits i Burås.

Stämningen på mötena var lugn och sansad och enligt GP inte alls lika stämningen på de möten som ägt rum i de rika stadsdelarna i västra Göteborg. Burås, Mossen, Fredriksdal och de andra stadsdelarna i Krokslätt är uppenbarligen inga rasistiska eller otrygga stadsdelar. Det är trygga stadsdelar med folk som är sansade. Detta oavsett om det finns oro för flyktingboendena, motstånd mot dem eller om folk tycker det är bra eller nödvändigt med dem.

Området har redan idag många personer från andra länder. Dels ligger Internationella engelska skolan i den gamla Buråsskolans lokaler. Där går många elever från andra länder och elever med föräldrar som invandrat. De flesta studenthem i Göteborg ligger i närheten, vid Mossen, i Burås (Olofshöjd) och uppe i Johanneberg liksom inne på Chalmers område. Där bor många studenter från andra länder. Dessutom finns ett mindre flyktingboende redan i området.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements