Boksläpp: Från snack till verkstad – antirasism i praktiken

Från snack till verkstadRasismen är en av våra mest brännande samhällsfrågor. Men diskussionen om rasism har ett nästan fullständigt fokus på vittnesmål, teori och analys – på att berätta om problemet. Frågan ”Vad bör göras?” får däremot sällan några praktiskt användbara svar. I kölvatt net riskerar hopplösheten att breda ut sig: beror frånvaron av lösningar på att det inte går att göra något?

Från snack till verkstad riktar strålkastarljuset mot de praktiskt arbetande antirasisterna. De är aktivister, privatpersoner, ideella organisationer och företag, och de gör allt från att hindra nazister att få fäste på orten till att skapa lönsamhet genom smartare normer. De drivs av olika värderingar och verkar på olika arenor, men de har en sak gemensam: de bidrar till ett Sverige med större mångfald och mindre rasism.

Från snack till verkstad är en bok om att mota rasismen från gatan, från internet, från fikarummet och från den offentliga statistiken. En bok som vill bryta vanmakten och inspirera till handling.

Från snack till verkstad – antirasism i praktiken
Författare Marcus Priftis
Leopard förlag
ISBN 978-91-7343-590-1

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Köp boken från Adlibris

Köp boken från Bokus

Liked it? Take a second to support Svensson on Patreon!
Become a patron at Patreon!