Mordet i Sisjön var inte mord

Den man med anknytning till Hells Angels som varit åtalad för mord på en 27-årig man vid Sisjöns badplats dömdes i måndags för människorov, grov misshandel och grovt vållande till annans död. Ytterligare en åtalad dömdes bl.a. för människorov och för medhjälp till övriga brott.

Det var i augusti i fjol som 27-åringen fördes bort från Kobbegårdens idrottsplats. Tre dagar senare återfanns han död i ett skogsparti vid Sisjöns badplats.

Tingsrätten dömde två män för människorov genom att ha misshandlat och fört bort 27-åringen från Kobbegården. En av dem dömdes också för att därefter ha misshandlat honom bl.a. genom att ha knivstuckit honom i låret. Han förblödde av skadan. Det är enligt tingsrätten inte bevisat att avsikten var att döda honom. Gärningen bedöms därför som grov misshandel och grovt vållande till annans död. Mannen som även dömdes för andra brott fick fängelse i 6,5 år.

Den andre mannen dömdes för medhjälp till brotten och för andra brott till fängelse i 4 år. En kvinna som varit misstänkt för delaktighet i människorovet friades helt i denna del.

I målet har ytterligare två personer dömts för olika brott. En av dem dömdes för grovt narkotikabrott till fängelse i 7 år och utvisning. Mannen hade sålt och hanterat stora mängder narkotika på olika ställen i Slottsskogen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements