Politiken skapar problem och Teodorescu har som vanligt fel

Klassklyftor innebär problem med ojämlikhet, segration, brottslighet och en vurm för lätta lösningar. De som trycks ner vänder sig till rasismen och religionen för att förklara varför det är som det är. Sådant kan leda till våld och förtryck mot kvinnor, sexuella minoriteter och de med annan etnicitet. En del väljer brottets bana eller hamnar på en brottslig väg för att alternativen är så få.

Det har dock inget med fega politiker ur moraliskt synpunkt att göra som Alice Teodorescu hävdar i GP. Det har inte med förståelse och passivitet att göra. Det har med pengar att göra. Det har med ekonomiska nedskärningar, privatiseringar, bostadsbrist och arbetslöshet att göra. Det är välkänt att sådant skapar ökade klyftor i samhället vilket ger en bra grogrund för rasism,  extrem religion och kriminella gäng. Det överlägset största av dessa problem är rasismen och cirka 15% av befolkningen stöder ett öppet rasistiskt parti. Bara några promille av befolkningen är anhängare av nån form av extrem religion (kristna utgör totalt cirka 40-50% av befolkningen, muslimer 1-2% och resten är i stort sett ateister eller agnostiker då övriga religioner är mycket små).

De problem som finns kan ändå på sitt sätt sägas bero på fega politiker i viss mån. Politiker som inte vågar gå mot borgarklassens krav, de rikas krav, storföretagens krav på ökade löneklyftor, fler områden att tjäna pengar, bostadsbrist i vinstsyfte, de rikas krav på lägre skatter osv. Politiker som inte vågar åtgärda rika svenskars och svenska företags skattesmiteri. Det är problemen med dagens politik och politiker.  Sådana politiker kan naturligtvis fega eller så är det bara så att de tillhör borgarklassen eller är valda för att företräda borgarklassen, de rika.

Alice Teodorescu är för sin del tillsatt av de rika, av överklassen, av familjen Hjörne, för att företräda de rikas intressen, för att företräda de rikas intressen. Hennes uppgift är att vilseleda och att sprida propaganda för den politik borgarklassen vill ha. Då går inte sanningen att använda, då får hon hitta på moraliska orsaker till varför det finns problem i våra arbetarförorter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements