Espresso House är inte svenskt men sämst på ekokaffe

I samma veva som jag uppmärksammade att Barista och Condeco är bäst på att servera ekologisk fika presenterade alla media samma nyhet. Men på ett lite annorlunda sätt. Mer negativt och dessutom delvis felaktigt.

Gammelmedia påstår bl.a. att Espresso House är en svensk kafékedja. Men den är bara svensk såtillvida att den startade i Sverige. Idag finns det direkta moderbolaget i Norge, så det är formellt ett norskt företag. Men den slutgiltiga ägaren är tysk, den tyska familjen Reiman och deras bolag JAB Holding Company som också äger Gevalia, Maxwell House, Douwe Egberts, Jacobs och många andra företag och varumärken. JAB Holding Company är ett av världens största kaffeföretag.

Vidare hävdar gammelmedia att Espresso House är sämst på att servera ekologiskt. Faktum är att det stora US-amerikanska företaget Starbucks i princip är lika dåligt även om de har en egen miljöcertifiering.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements