Åtal mot nazister för mordförsök

Åtal väcktes igår mot två nazister misstänkta för att ha försökt mörda Showan Shattak och en annan man den 9 mars 2014 på Möllevången i Malmö. Åklagarna kallar fallet för Möllanärendet.

En 32-årig man, Andreas Carlsson, som tidigare utlämnats från Ukraina, åtalas för mordförsök på en man och grov misshandel av en kvinna. Dessutom åtalas 32-åringen misstänkt för att tillsammans med en 29-årig man, Martin Clausen, ha misshandlat en 27-årig man, Showan Shattak, som i ett senare skede av händelseförloppet skadades så allvarligt att han låg nedsövd på sjukhus en tid. 29-åringen är, utöver misshandeln, misstänkt även för mordförsök på Showan Shattak samt för misshandel av en 25-årig man. Totalt är det fyra målsäganden; tre män och en kvinna.

– Förundersökningen har pågått under en längre tid och omfattar många förhör och tekniska och medicinska undersökningar av olika slag. Mot bakgrund av vad som framkommit i förundersökningen är det min uppfattning att brott kan styrkas avseende de åtalade gärningarna, säger kammaråklagare Sofia Eilertsson Olsson i ett pressmeddelande.

I ärendet har sammanlagt fyra personer varit misstänkta. Misstankarna mot två av dessa personer har tidigare lagts ned då det inte kunnat styrkas att de begått brott. Nu återstår alltså endast misstankarna mot de två kvarvarande männen. Dessa två åtalas nu.

Förhandlingarna i Malmö tingsrätt beräknas påbörjas nästa vecka, pågå i fem dagar och i samband med att förhandlingarna avslutas kommer åklagaren att vara tillgänglig för media.

Om vi ska döma av liknande mål tidigare så bord det utan tvekan bi ganska långvariga straff för de misstänkta. Mycket i fallet liknar vad som hände vid en demonstration i Kärrtorp där en vänsteraktivist knivhögg en nazist. I det fallet hade demonstrationen angripits av nazister. Några av dem fick också fängelsestraff.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements