Hårdare straff i hovrätt för narkotikabrott

Igår föll domarna i tre olika narkotikaärenden. Två av dem handlade om cannabisodling i större skala och ett om langning. I Hovrätten för västra Sverige blev det fastställda domar för de ledande i den stora vietnamesiska ligan som odlat cannabis i Danmark, Skåne och Bohuslän. I tingsrätten dömdes 13 personer. 5 överklagade till hovrätten. Två fick oförändrade straff och de övriga tre något sänkta. De ledande männen är bosatta i Helsingborg och Hammarkullen i Göteborg. En av de som fick något sänkt straff är från Kungsbacka. Minskningen av cannabistillförseln till gatugängen i Göteborg som tillslaget mot odlingsligan medförde var sannolikt en av flera orsaker bakom det ökade våldet i Göteborgs undre värld under år 2015.

Ett annat fall avgjordes i Göta Hovrätt i Jönköping. Där handlade det om fyra män som odlat cannabis utanför Karlsborg. Där fick de åtalade kraftigt höjda straff. För en av de dömda höjdes straffet från fem månaders fängelse till sex år. De övriga tre fick sina straff skärpta med mellan 12 och 18 månader till 4,5, 5,5 respektive 6 års fängelse.

I Göteborgs tingsrätt dömdes en annan grupp män för att ha innehaft stora mängder cannabis, huvudsakligen i form av hasch. Polisen gjorde beslag av cannabis i en husvagn i Lerum, nedgrävt i Härskogen och i en bil tillhörande en av de dömda. En 32-årig man från Majorna i Göteborg fick tre års fängelse. De övriga två, en 29-åring och en 31-åring, åkte på 6 års fängelse båda två. De båda har tidigare fällts för olika typer av narkotikabrott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements