München – högerextremt terroristdåd

Mycket tyder på att den 18-åring som igår sköt 9 personer i ett köpcentrum i München var psykiskt sjuk. Samtidigt tycks han också ha haft högerextrema åsikter verkar ha sett Breivik som nån slags idol. Det var av allt att döma ingen tillfällighet att skjutningen inträffade på årsdagen av Breiviks massmord och terroristdåd på Utöya i Norge.

Det var sannolikt inte heller nån tillfällighet att i stort sett alla skjutna i Munchen är invandrare. Naturligtvis är det ett vansinnesdåd, men det är också att betrakta som ett högerextremistiskt terroristdåd på samma sätt som Breiviks massmord. Men antagligen kommer det inte att räknas som terroristdåd. Flertalet högerextrema terroristattacker rapporteras inte utan betraktas som brott av psykiskt sjuka individer.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

2 svar på “München – högerextremt terroristdåd”

  1. Han har bara en invandrad förälder som jag fattar det. Också invandrare kan vara högerextremister. I Sverige finns ju till och med tre exempel på svarta nazister (Arklöv och två stycken i Göteborg).

Kommentarer är stängda.