Gripen terrorist inte alls terrorist

I media står det att en terrorist gripits i Sverige. Det är vad jag kan förstå inte sant. Mannen är sen flera år efterlyst av Ryssland för mord och terrorism. Att vara efterlyst för terrorism i Ryssland betyder ofta ingenting. Det kan lika gärna handla om en politisk aktivist av nåt slag.

Den gripne mannen har fått politiskt asyl i ett land I Europa. Att det handlar om en politisk aktivist av nåt slag som av ett eller annat skäl retat upp Putin verkar sannolikt. Att han gripits verkar snarast lite löjligt. Han är inte misstänkt för att ha planerat nåt brott i Sverige eller nån annan stans i Europa. Han har levt länge i det land i Europa där han har asyl. Han har dubbelt medborgarskap, i Ryssland och i ett annat land.

Inget tyder på att det handlar om nån terrorist.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

PS. 30/7. Han släpptes också mycket snabbt efter gripandet. Redan samma dag jag skrev detta inlägg.

Advertisements