Grov ekonomisk brottslighet inom bilbranschen

Under tisdagsmorgonen gjordes ett tillslag mot ett företag inom bilbranschen i Norrköping. Misstankarna rör ekonomisk brottslighet och handlar om grovt försvårande av skattekontroll och grovt skattebrott. Husrannsakan skedde på flera platser i Norrköping, bland annat i bolagets lokal samt hos företrädare för bolaget.

– Nästa steg blir att analysera det material vi tagit in samt hålla förhör med de misstänkta, säger Susanne Hedberg Norén, kammaråklagare på Ekobrottsmyndigheten i ett pressmeddelande.

Tillslaget är en del av en förundersökning rörande ekonomisk brottslighet. Under utredningen av bolagets verksamhet har det framkommit att bolaget gjort utbetalningar till olika personer utan att bokföra dessa utbetalningar som lön och utan att redovisa arbetsgivaravgifter.

Tillslaget genomförs för att säkra och samla bevis samt förhöra de misstänkta. Utöver denna information så råder förundersökningssekretess.

Insatsen skedde i samverkan mellan Ekobrottsmyndigheten, Polisens sektion för aktionsgruppsverksamhet, Skattebrottsenheten samt polisregion Öst.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Svensson on Patreon!
Become a patron at Patreon!