Bombattentat mot vänsterlokal i Göteborg

En explosion har inträffat utanför Syndikalistiskt Forum på Övre Husargatan i Göteborg. En lokal där flera vänsterorganisationer har sin lokaler. Explosionen inträffade cirka 22:30 på fredagskvällen. Det troliga attentatet inträffade ett par dagar efter en årlig antirasistisk demonstration i Göteborg. Att det är ett attentat är sannolikt även om polisen inte vill kalla det vid sitt rätta namn ännu. Vilket är märkligt då de ju redan kontaktat Säpo, vilket de inte skulle göra om de inte såg det som ett bombattentat

Nazister i Sverige har ofta angripit vänsterns lokaler med brandbomber och andra bomber. Vi vet också att svenska högerextremister bunkrat sprängämnen men att det inte betraktas som terroristdåd. Ett bombattentat mot en vänsterlokal är väl dock sannolikt något som rimligen borde hamna under terroristlagstiftningen. Men Säpo verkar inte se det så då de låter lokala polisen utreda ärendet. Terroristbrott utreds normalt och för det mesta av Säpo.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements