Färre mord och skjutningar i Göteborg

I år ska det ha varit cirka 40 skottlossningar i Göteborg. Det ska jämföras med 57 stycken år 2013. Även antalet mord har minskat jämfört med förra året, 9 stycken i år (jag kan säkert ha missat nån så det kanske är nåt eller ett par fler).

Antalet gangsterrelaterade mord är 5 (varav ett dubbelmord) varav ett har lösts då det mer hade karaktären av ett fyllemord. Av de gangsterrelaterade morden har flertalet ägt rum i västra Göteborg, ett i Svalebo (Kungsladugård), ett i Frölunda och dubbelmordet i Tynnered. Dessutom ett i Biskopsgården på en liten pojke och ett i Lövgärdet.

I Stockholm har det under året varit ett 100-tal skottlossningar och i Malmö i stort sett lika många som i Göteborg. Göteborg är med andra ord mindre utsatta för gangsteruppgörelser än de andra två större städerna i Sverige och det har skett en minskning av våldet jämfört med åren innan. Det är bättre än på flera år och inte värre.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements