Löfven vill skicka tiggare i händerna på kriminella

Stefan Löfven vill förbjuda eller begränsa tiggeriet. Han tänker sig att det ska gå atts öka tillstånd för att tigga.

Ett förbud innebär inte att tiggeriet eller att de fattiga människor som tigger försvinner. Istället innebär det färre äldre tiggare och färre kvinnliga tiggare. Det blir fler unga män istället. Fler unga män innebär också ökad kriminalitet. Undersökningar visar att så är fallet i städer där tiggeri är förbjudet som exempelvis Köpenhamn. Genom behovet av ökat skydd mot polisen hamnar också fler tiggare under kriminella gängs kontroll. I Sverige idag är inslaget av kriminella ligor i tiggeriet i stort obefintlig. Enstaka fall har har förstås förekommit men de är undantagen som bekräftar regeln.

Ännu större kontroll för kriminella gäng blir det om tillstånd för tiggeri införs. De enda som kommer att klara av att söka såna tillstånd är folk som är läs- och skrivkunniga samt dessutom behärskar svenska. Eftersom många tiggande romer varken är läs- eller skrivkunniga öppnar detta upp för att kriminella gäng skaffar tillstånd som de sen hyr ut mot en avgift till fattiga romer och andra från Rumänien och Bulgarien.

Löfvens två förslag innebär att allt blir sämre för de människor som idag tvingas ta till tiggeri för att överleva. Förslagen tvingar tiggare i händerna på kriminella gäng och nätverka. Förslagen innebär ingen minskning av tiggeriet och de löser inga som helt bakomliggande orsaker till att tiggeri existerar. Det är ruttna och inhumana förslag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements