ETC vill skapa dagstidning i Göteborg

ETC-koncernen som dominerar tidningsutgivandet på vänsterkanten i Sverige vill starta en konkurrent till Göteborgs-Posten. Att skapa en dagstidning i Göteborg kostar mycket pengar och ETC har tänkt att de ska låna 10 miljoner kronor. Detta ska lånas från egna läsare och andra som tröttnat på GP:s rasistiska agenda och ytlighet.  De har redan fått in nästan 2 miljoner kronor:

För Dagstidningen ETC Göteborg gäller att vi vill låna upp tio miljoner kronor. Det är mycket pengar men viktigt för att tidningen ska kunna nå ut brett, delas ut på morgonen och spridas i regionen utan kompromisser.

Vi kommer rekrytera en ny självständig nyhetsredaktion och givetvis en rödgrön ledarsida.

Tidningen trycks i tabloidformat och kommer samarbeta med Dagens ETC när det gäller bland annat utrikesmaterial.

Nej, vi räknar inte med att välta GP upplagemässigt men vi räknar med att alla som idag lider av regionens morgontidning ska få ett riktigt nyhetsalternativ från måndag till fredag. På papper eller digitalt, vad man än själv föredrar.

Den här crowdfunding-kampanjen har smygstartat redan. På tre veckor har vi fått in 1 914 500 kr! Ett fantastiskt första stöd.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements