ETC måste skärpa sig om de vill skapa en dagstidning i Göteborg

ETC vill skapa en dagstidning i Göteborg. Det verkar som om det inte kommer att gå så bra. Inte om vi ska döma efter tidningens nuvarande bevakning av Göteborg. Tidningens bevakning av Göteborg så som den ser ut på webben är nämligen uselt usel.

ETC har inte publicerat en enda artikel om de minst tre nazistiska terroristbrotten som riktats mot vänsterorganisationer och flyktingar. De har inte bevakat hamnkonflikten utan bara haft två debattartiklar om den. Om filmfestivalen bara en artikel i förväg än så länge. Det är faktiskt rätt uselt. Om filmfestivalen förväntar jag mig dock att det kommer lite fler artiklar

Och hur står det till med bevakning kring Västlänken och alla bråk om det och trängselavgifter? Utbyggnaden av bilspagettin mellan centrala Göteborg och Gamlestaden? Utbyggnaden av Liseberg? Gentrifieringen i vissa stadsdelar? Två artiklar om renoveringen av miljonprogramshus är allt. Gängskjutningarna? Varför Göteborg är överrepresenterat bland de usla hyresvärdarna? Den värdelösa förtätningen av Hammarkullen? Osv. Stendött.

Det är säkert något bättre i pappersupplagan av ETC Göteborg, men ska vi döma av ETC Göteborg som den ser ut idag är förutsättningarna för en dagstidning usla.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements