Åtal för grova ekobrott i Sverigedemokraternas distrikt Skaraborg

Idag har åklagare vid Ekobrottsmyndigheten väckt åtal mot en riksdagsledamot och före detta styrelseledamot för Sverigedemokraternas distrikt Skaraborg vid namn Anders Forsberg. Brottsmisstankarna gäller grov förskingring, trolöshet mot huvudman och olovligt förfogande. Åtalet väcks vid Skaraborgs tingsrätt.

Anders Forsberg, som också har varit kassör i Sverigedemokraternas distrikt i Skaraborg, har haft tillgång till distriktets bankmedel och skyldighet att redovisa för dessa.

Under perioden 2013 – 2015 har Anders Forsberg uppsåtligen åsidosatt sin redovisningsskyldighet genom att överföra bankmedel om sammanlagt drygt 1,1 miljoner kronor från distriktet till det egna företaget Höryda Gård. Förfarandet har inneburit vinning för Höryda Gård och skada för distriktet.

– Brotten är grova med hänsyn till att den åtalade missbrukat en förtroendefull ställning, att han använt sig av vilseledande bokföring, att gärningarna avsett betydande värde och att de utövats systematiskt över tid, säger vice chefsåklagare Henric Fagher i ett pressmeddelande.

Forsberg nekar till brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements