Beslagtagna vapen hittas i posten

Det betyder dock inte att de vapen som kommer in i Sverige i huvudsak kommer med paket och brev som SVD hävdar. Troligtvis betyder det bara att paket är en dum metod för vapensmuggling med hög upptäcksrisk.

Mer troligt är att de illegala vapen som används i Sverige kommer in med biltransporter av olika slag. Narkotika kommer ju huvudsakligen på det viset inklusive i containrar ihop med annat gods. Det finns ingen anledning att tro nåt annat. De flesta vapen kommer från Balkanhalvön. En hel del cannabis kommer också därifrån och det är en viktig smugglingsrutt för heroin och kokain.

Dessutom är det också känt att en del illegala vapen är helt legalt införda och köpta pluggade vapen från Tjeckien och Slovakien. Vapen som sen görs om till skarpa vapen i Sverige.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements