Alice Teodorescu – hycklare och desinformatör

Alice Teodorescu är en en av Sveriges större desinformatörer, lögnare och spridare av falska information. Hon gör det från en upphöjd position som politisk redaktör på GP, en av Sveriges största tidningar.

Hon är dessutom inte den enda desinformatören på GP:s ledarsida, där finns också Aleksandra Boscanin, Mathias Bred och krönikörer som David Eberhard för att nämna några av många. GP:s ledarsida är kanske Sveriges ledande desinformationskälla. I alla fall den som når flest människor. I jämförelse med GP:s ledarsida står sig högerextrema sajter slätt.De har inte samma räckvidd, nåt inte lika många människor och möts av en betydligt större skepsis än GP:s ledarsida.

När Alice Teodorescu i det läget skriver en ledare om att det behövs krafttag mot desinformation och medvetna lögner är det ett ofantligt hyckleri. Det är att kasta sten i glashus. Vill Teodorescu ta itu med desinformation, lögner i media och dålig journalistik borde hon börja med sig själv och den redaktion hon leder.

Det finns förstå många olika problem i samband med detta, varav Teodorescu beskriver några. Tyvärr glömmer hon sin egen negativa destruktiva roll och den den roll som desinformatör som hennes egen ledarsida har. Innan hon klagar på andra borde hon dock städa upp på sin redaktion och ta itu med sitt eget ljugande och sin egen desinformation.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements