Vänstern begår inga hatbrott – Lifvendahl snackar skit i TV

Svenska Dagbladets Tove Lifvendahl påstår i en intervju i SVT:s Kulturnyheterna att vänstern begår lika många hatbrott som högerextermister. Eller rättare sagt att hon upplever att det är lika många vänsterförövare som högerextremister bland de som anmäls för hatbrott. Grundpåståendet är falskt och orimligt. Vänstern begår i stort sett inga hatbrott alls.

Det finns flera frågetecken kring detta. Det är inte Lifvendahl som tar emot anmälningar och i anmälningar av hatbrott finns inga anteckningar om förövarna är högerextremist eller vänsterextremist. Frågan är då hur Tove Lifvendahl alls kan uppleva nåt när det gäller hatbrottsanmälningar.

Ett annat frågetecken är om Lifvendahl faktiskt vet vad hatbrott innebär. Definitionen är nämligen ganska klar och den innebär i princip att vänsterfolk är uteslutna från de som överhuvudtaget kan tänkas begå hatbrott. På polisens hemsida står det så här om hatbrott:

Hatbrott avser brotten hets mot folkgrupp och olaga diskriminering. Det kan även vara andra brott där ett motiv för brottet har varit att kränka en person, en folkgrupp eller en annan sådan grupp av personer på grund av

• ras
• hudfärg
• nationellt eller etniskt ursprung
• trosbekännelse
• sexuell läggning
• annan liknande omständighet.

Det faller på sin egen orimlighet att vänstern skulle begå den typen av brott då vänstern alltid gått i täten för kampen mot rasism och andra typer av förtryck.

Det är uppenbart så att Tove Lifvendahl snackar skit i Kulturnyheterna. Hon vet säkert om att det hon säger inte är sant. Kulturnyheternas journalist gör ett dåligt jobb som inte följer upp frågan då den uppenbart inte kan vara sann.

Hatbrott begås nästan uteslutande av högerextremister.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements