Qviberg föraktfull mot tiggare och journalister

Mats Qviberg är en svensk affärsman. Han är känd från den så kallade HQ-härvan. Idag driver han bl.a. ett bolag som har namn efter ett av Sveriges klassiska investmentbolag, men som inte är samma bolag. AB Custos. Styrelseordförande i bolaget är den norskfödde affärsmannen Christen Ager-Hanssen.

AB Custos har nyligen köpt gratistidningen Metro från Stenbeck-koncernen och med anledning av det ställde Qviberg och Ager-Hanssen upp på en intervju i en högerextrem tidning, Nyheter Idag. I intervjun säger Qviberg:

– Det där är en typisk stalinist som vi borde bli av med, som skriver en sådan artikel mot bättre vetande, säger han i intervjun.

Detta gör han med anledning av att Viralgranskarna i tidningen Metro skrivit att tiggare inte styrs av kriminella ligor. De är välkänt och väl undersökt att tiggeriet inte drivs av kriminella gäng. Qviberg visar sig dock vara faktaresistent och hävdar att journalisten som skrev artikeln har fel och därför ska avskedas. Han är alltså inte bara faktaresistent utan dessutom saknar han respekt för Sverige arbetmarknadsrättsliga lagar och journalister. Det är faktiskt rätt hårresande att en ledande affärsman har den typen av åsikter. Och verkligen tveksamt om det är en man som borde driva tidningar, förutom Metro har de också köp in sig i nättidningen Realtid.

Efter att det blivit en debatt om hans uttalanden i den högerextrema tidningen har Qviberg åväl som Ager-Hanssen sagt att de inte borde ha låtit sig intervjuas i en högerextrem tidning men att de inte visste att det handlade om en sådan tidning. De ångrar alltså var de lät sig intervjuas, men Qviberg ångrar inte vad han sa.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

PS. I SVT:s Gomorron Sverige har Qviberg bett om ursäkt för att han kallade en journalist för stalinist och ville sparka honom

Advertisements