Polisen sköt en man utanför Notre Dame – överdrivet i svensk media

En man utanför Notre Dame skadesköts av en polis efter att mannen hade angripit en annan polis med en hammare. Det mesta tyder på att det handlar om en psykiskt sjuk man och inte om nån slags terrorism även om mannen verkar vara född i Algeriet och skrek att han gjorde det för Syrien. Exakt vad han menade med denna fras verkar lite oklart.

Mannen som är i 40-årsåldern är välutbildad medieforskare och journalist ska enligt vissa uppgifter ha bott och arbetat i Sverige samt vara gift med en svenska.

Den angripne polisen blev bara lätt skadad medan den skjutne mannen vårdas på sjukhus. Det var en stor mängd poliser på plats vid Notre Dame när angreppet skedde. De var där för att bevaka den franske inrikesministern som gjorde ett besök på polisen huvudkontor som ligger i närheten av den kända kyrkan.

Brottet utreds som misstänkt terrorism, men det mesta tyder på att det inte handlar om det. Ett antal franska poliser har dock under de senaste tre åren angripits av personer som ansetts vara terrorister. Detta verkar vara huvudanledningen till att polisen tittar på om det är terrorism eller inte.

Detta är vad som kan utläsas i tidningar i Frankrike och Storbritannien där det också är och var en liten nyhet. I Sverige ser det annorlunda ut. I GP var det största nyheten på webben igår och dessutom får en läsare lätt bilden av det skulle ha skjutits en massa skott. I DN fokuseras det på terrorism i rubriksättningen trots att det mesta verkar tyda på att det inte handlar om terrorism.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements