Bokmassan – alternativ till Bokmässan

ETC BokmassanI anslutning till årets Bokmässa arrangerar ETC istället Bokmassan. Vill du köpa böcker, lyssna på intressanta författare eller bara ta en fika? Bokmassan är en litteraturfestival med inriktning på böcker, debatt och hållbarhet. Vi vill erbjuda en blandning av högt och lågt, fint och fult, kommersiellt och osäljbart. Allt kommer gå i ekologin och hållbarhetens tecken. Dessutom lovar vi stans billigaste bokpriser!

Göteborg.
29-30 september 2017. 
9-21 båda dagarna.
Livemusik och poesi 19-21

Författare och talare som ska medverka på Bokmassan är Lo Kauppi, Gudrun Schyman, Maria Sveland, Johan Ehrenberg, Mattias Gardell, Jenny Wrangborg, Stina Oscarson, Andreas Gustavsson, Anna Maria Carnhede, Ulf Lundkvist, Ellen Ekman, Sandra Dahlén, Jonas Trolle, Saga Becker, Eiríkur Örn Norðahl och Christoph Anderson.

– Bokmassan handlar om att alla ska få vara med. Utan inträde erbjuder vi samma debatter, samma författarträffar och samma samtal som den stora Bokmässan. Men vi satsar på de fria förlagen och hoppas få en kö utanför tältet när författarna börjar tala. Bokmassan handlar om att rädda litteraturen från trötthet och kommersiell ängslighet. Nu går vi framåt. Tillsammans, säger Johan Ehrenberg i ett pressmeddelande.

Leopard Förlag– För mig som förlagschef och VD på Leopard förlag är det så kul att vara med om denna satsning. Ett radikalt, offensivt arrangemang. Att göra någonting ihop med våra författare. Att erbjuda en ny scen, en ny offentlighet. Det tror jag kommer stärka den svenska litteraturen på både kort och lång sikt, säger Moa Elf Karlén.

– Vi kommer erbjuda stans billigaste böcker. Och ett gediget scenprogram. Poesi, skönlitteratur, hållbarhet, fackliga rättigheter, feminism och antirasism kommer vara några teman. Vi börjar med ETC och Leopards författare, men alla som vill vara med kan anmäla en programpunkt, säger projektledaren Olav Fumarola Unsgaard. Dock förbehåller vi oss rätten att inte erbjuda plats åt rasistiska eller främlingsfientliga aktörer.

– Vi har talat med Göteborgs kommun och fått klart med en centralt belägen plats för vårt tält. Men då två andra platser också är under övervägande kan vi inte berätta exakt placering ännu. Men det handlar om området kring Avenyn i centrala Göteborg, säger Fumarola Unsgaard.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements