En man gripen för bomben i Torslanda

I tisdags greps och anhölls en man i 25-årsåldern som misstänkt för inblandning i bomben i Torslanda år 2015 som dödade 4 personer, Edis Alihodzic, Dejan Mandic och  den senares 4-åriga dotter Luna Mandic samt ytterligare en person med hemvist i det forna Jugoslavien. Alihodzic anses ha varit en ledande person i Friskvädersnätverket, den kriminella grupperingen i norra Biskopsgården.

Den misstänkte mannen är hemmahörande i västra Göteborg och polisen menar att han är en av 7-8 män som varit inblandade i mordet. En idag 23-årig man har tidigare varit anhållen som misstänkt för inblandning då han hade haft tillgång till den sprängda bilen. Idag ska åklagaren fatta beslut om den nu gripne mannen ska begäras häktad. I november 2016 blev han skjuten i benet på Vasagatan i Göteborg.

Att mannen hör hemma i västra Göteborg kan innebära att bomben i Torslanda kanske inte har koppling till gängkonflikten i Biskopsgården. Det kan finnas alternativa förklaringar till några av morden såsom en koppling till Landvetterrånet eller till tyngre kriminella gäng än de två nätverken i Biskopsgården.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements