Två anhållna för matchfixning

Inför en match mellan Halmstads BK och Malmö FF erbjöds en Halmstadspelare pengar men tackade. Problemet är ock att om en spelare erbjudits pengar så har sannolikt ytterligare ett antal spelare erbjudits pengar och sagt ja. Matchfixning går ju inte att ordan med hjälp av bara en spelare. Dette betyder att de flesta som erbjudits pengar inte sagt nånting utan istället tackat ja till pengar och matchfixning. I det aktuella fallet har spelarens och hans familj hotats av kriminella intressen som ligger bakom matchfixning:

Nu kommer nya uppgifter om att matchfixare försöker påverka resultaten i landets högsta serie. Enligt uppgifter till Expressen har en spelare i Halmstads BK erbjudits en större summa pengar inför matchen mot Malmö FF förra helgen, den som Malmö vann med 2-0. Spelaren ska ha tackat nej till erbjudandet.

Halmstads ordförande Tony Karlsson bekräftar händelsen.

– Vi hade en incident i samband med Malmö som dök upp under dagen. Spelaren i fråga kom till mig. Vi hade möte med Svenska fotbollförbundet och Malmö FF, tog beslutet att spela matchen. Spelaren fick välja om han ville medverka eller inte. Processen har fungerat väl, men är naturligtvis inte speciellt rolig, säger Karlsson till tidningen.

Två personer har därefter anhållits som misstänkta för inblandning i matchfixningen. Där dock släppta på fri fot men trots det fortsatt misstänkta. En av dem är känd hos polisen sen tidigare.

Polisens aktionsgrupp mot idrottsrelaterad brottslighet har i år fått in uppgifter om mellan 20 och 30 svenska fotbollsmatcher som misstänks vara uppgjorda.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements