EU-toppmötet: Medias okunnighet och polisens hysteri

Det gick att förutse. Protesterna mot och kring EU-toppmötet i Göteborgs skulle vara minimala och risken för våldsamheter har hela tiden varit noll och inga. Det har alla med sans och balans, allmänbildning och kunskap om toppmötesprotester vetat hela tiden.

Okunniga och obildade journalister i media har dock varit helt omedvetna om verkligheten utanför deras egna hjärnvindlingar. De tycks helt sakna kontakter med folk i politiska kretsar och i stor utsträckning sakna en rimlig verklighetsuppfattning. Nåt är allvarligt fel i den yrkesgruppen.

Tyvärr är det delvis på samma sätt inom polisen. Sannolikt hade det räckt med hälften så många poliser, men hysteriskt felaktiga förväntningar och uppfattningar om vänstern, EU-motstånd och toppmötesprotester gjorde att polisen skapade en alltför stor kommendering. Den typen av felaktiga bedömningar kostar onödigt mycket pengar. Polisen behöver uppenbarligen folk med lite mer sunt förnuft och bättre kopplingar till den faktiska verkligheten.

Till slut är det ju helt vansinnigt att statsministrarna bodde på ett ställe och hade mötet på ett helt annat håll i staden. Det hade väl inte varit så svårt att omplacera alla gäster från hotell i närheten av Eriksberg och flyttat EU-statscheferna dit. Eller flyttat konferensen till den tomma gamla Saab-fabriken ett par hundra meter från Gothia Towers. Att göra i ordning lokaler i den för en konferens hade varit mycket billigare än den stora polisinsatsen.

De ansvariga för EU-toppmötet har uppenbarligen haft en enormt dålig kreativitet och fantasi. Dessutom har de uppenbart varit klantiga när de inte kunnat fixa lokaler på Svensk Mässan i tid. Om mötet hade ägt rum på Svenska Mässan eller på den gamla Saab-fabriken hade det räckt med några hundra poliser istället för några tusen. Samma sak om alla statschefer och deras följen bott på hotell på Hisingen.

Det alternativa EU-toppmötet fortsätter idag med en dag av seminarier på Arbetarrörelsens folkhögskola (AFIG) vid Järntorget med start klockan 9:30.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Sebbe Persson

    Någon föreslog att det här jävla mötet borde hållits på lämpligt folktom plats i Lappland. Hade varit ännu billigare…