Johan Ehrenberg är klimatsmart men miljödum

Johan Ehrenberg tycker att han är smart. Han har en robotgräsklippare som klipper gräsmattan på hans torp. Det är klimatvänligt då det drar lite el och betydligt bättre än en bensindriven gräsklippare. För Ehrenberg är det också positivt på ett annat sätt. Han blir va med blommande gräs och blommor så att han slipper vara så allergisk.

Samtidigt är han miljödum. En robotgräsklippare minskar den biologiska mångfalden och utgör ett hot mot bin och humlor. Utan blommande blommor, inga bin och humlor. Utan bin och humlor ingen frukt, inga grönsaker och inga bär. Robotgräsklippare till alla som Ehrenberg tycker är bra är helt enkelt ingen bra lösning ur miljösynpunkt. Inte ur livsmedelsförsörjningssynpunkt heller. Smartast är naturligtvis att använda en handgräsklippare om vi nu vill ha en kortklippt gräsmatta. Fast det är kanske svårt för en gräsallergiker.

Robotar som plockar ogräs i jordbruket är däremot bättre. De ersätter nämligen giftiga ogräsbekämpningsmedel. Det är något som Ehrenberg också skriver om.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!