Dödsskjutning i Norrköping

Polis larmades till Koppargatan i Norrköping strax efter klockan 11 på kvällen på grund av skottlossning utomhus i anslutning till en snabbmatsrestaurang. När polis anlände till platsen påträffades en skadad person. Han fördes till sjukhus med misstänkta skottskador. Skadorna bedömdes som allvarliga. Han avled senare på sjukhuset.

Den avlidne var en man i 40-årsåldern. Anhöriga har underrättats. Händelsen utreds som mord. Ett omfattande utredningsarbete har påbörjats och flera förhör har hållits men ingen person har ännu gripits.

Mordet har sannolikt samband med tidigare mord, skjutningar och bombdåd i Norrköping och Linköping. Den som skjutits ska ha enligt vissa uppgifter vara Nihad Merdanovic som utsattes för ett sprängattentat i januari. Enligt Aftonbladet ska han vara en ledargestalt i No Surrenders MC.

Sprängningen i Norrköping är kopplad till ett dubbelmord i samma staden kraftig bomb i Linköping och en bomb i Örebro. Dessutom finns kopplingar till Bandidos MC som anses vara i konflikt med No Surrenders MC.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!