Bomb mot bilfirma i Haninge

Klockan halv ett på natten mot idag exploderade en sprängladdning på en firma i Vendelsömalm. Det är omfattande skador på parkerade bilar och på en fasad. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse. Mindre än en timme senare fick ett radhusområde i Alby i Botkyrka kommun utrymmas efter att en misstänkt sprängladdning påträffats. Polisen vill inte utesluta ett samband.

Den drabbade bilfirman är enligt uppgift Autoperformante AB på Vendelsömalmsvägen. I styrelsen för företaget sitter två personer Hasnnain Malik och Feime Ohiozogie Ileso. De är troligen också ägare och verkar ha ytterligare två företag ihop, Let’s get social AB och F87 Consulting AB. Malik äger också företagen Mobilarena Norden AB och Creatice Contact AB. I dessa två företag sitter också en bror, Basit Malik, i styrelsen. Basit Malik arbetar som fastighetsmäklare. De bor alla tre i centrala Stockholm och inte i Alby. Däremot bor det personer med efternamnet Malik på eller i närheten av den gata i Alby där den misstänkta bomben påträffades. Om de är släkt med Hasnnain Malik är okänt men de skulle åldersmässigt kunna vara föräldrar.

Mobilarena Norden AB säljer telefonabonnemang för telefonbolaget Tre och har tidigare kritiserats för sina försäljningsmetoder. De har bland annat fått ett föreläggande från Konsumentverket. Bolaget tyckte dock att det är kunderna som borde kontrollera kontrakten bättre innan de skriver på.

Telefonabonnemang är också vad Feime Ohiozogie Ileso tidigare sålt. 2010 hävdade han att detta gjort honom till miljonär. Då arbetade han för Talk to people som sålde abonnemang för Tele2. Han har dömts för brott, men det finns ingenting som kopplar honom till gängkriminalitet eller liknande. Märkligt är att firman som han ju tycks vara delägare i, på Facebook använder honom som ett exempel på en nöjd köpare.

Då ingen av de som har biföretaget kan kopplas till gängkriminella eller någon allvarlig brottslighet så är det svårt att förstå varför en bomb sprängts på deras bilfirma. Kanske handlar det om utpressning eller obetalda skulder till mindre nogräknade långivare. Eller ett misstag.

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!