Kungsbackamoderaten som inte vill se tiggare men gärna köper sex

Kungsbackamoderaten och kommunstyrelsens ordförande i samma stad, Hans Forsberg, greps på lördagskvällen vid ett polisingripanden mot en bordell i en lägenhet på Jakobsdalsgatan i Jakobsdal som ligger i Örgryte invid Liseberg. Han har erkänt sexköpsbrott och accepterat ett strafföreläggande. Dessutom har han meddelat att han ränker lämna alla sina politiska uppdrag.

Det som skett avslöjar den moderata människosynen. Kvinnor från Östeuropa får inte komma hit och tigga för enligt Hans Forsberg och andra moderater som för samma linje är det obehagligt och oacceptabelt. De skulle ju kunna utnyttjas av kriminella gäng är ett av argumenten. Visserligen finns de inga bevis för att det sker i nån större utsträckning. Ändå ska tiggeri förbjudas enligt Forsberg. Ett annat argument är att det inte tar någon ur fattigdomen. Vilket det faktiskt bevisligen vissa fall faktiskt kan göra. Men viktigast är att det helt enkelt kan hjälpa folk att överleva på ett bättre sätt än annars.

De syns och deras fattigdom blir uppenbar. Så vill Hans Forsberg och han har drivit denna fråga hårt i flera år. Däremot får kvinnor från Östeuropa komma hit och i hemlighet sälja sex till Hans Forsberg och hans gelikar. Visserligen är det oftast så att dessa kvinnor utnyttjas av kriminella gäng. Det hela kommer sannolikt inte heller att hjälpa någon ur fattigdom eller en besvärlig situation. Men detta är helt okej för Hans Forsberg.

Snacka om dubbelmoral och omoral. Hans Forsberg och andra som han accepterar att fattiga och utsatta kvinnor från Östeuropa kommer hit bara om de säljer sex till honom och hans gelikar men inte om de tigger på gatan.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!