Dödsskjutning i Husby

Torsdagen den 27 augusti sköts en ung man ihjäl på Trondheimsgatan i Husby, Stockholm. Larmen om skottlossningen kom cirka 20 minuter innan klocka 18 på torsdagskvällen. Då polis kom till platsen som är utomhus i Husby konstaterade de att en ung man hade skottskadats. Personen fördes med ambulans till sjukhus där den unge mannen dock avled. Enligt vittnen så lämnade några personer på mc eller moped platsen efter att skotten avlossats.

Den dödade unge mannen i 20-årsåldern anses ha en koppling till det kriminella som kallas Husby hyenor. Ett kriminellt nätverk som av polisen kallas Husbynätverket. Det är dock oklart om det faktiskt är samma sak då tidigare beskrivningar av det så kallade Hubsynätverket inte gett en bild av ett faktiskt existerande kriminellt nätverk.

Enligt vissa uppgifter ligger Husby hyenor i konflikt med det kriminella gänget Shottaz med bas i Rinkeby och ett gäng som kallas FLG (ska tydligen betyda Filter Lösa Grabbar, helt obegripligt namn) som ska vara allierade med Shottaz. Det hela kan var en fortsättning på konflikten mellan Dödspatrullen och Shottaz och i så fall är Husby hyenor allierade med Dödspatrullen. HH har också kända kopplingar till Bredängsnätverket och Bandidos MC.

En lång rad mord är kopplade till konflikten om det nu är så att de hör ihop:

Alternativt kan det ju vara så att de 4 sista morden inte har någon koppling till de tidigare morden utan är resultatet av ytterligare en konflikt mellan kriminella gäng. I så fall kan den ha en koppling till gäng som 24K och HSL från Tensta.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!