Explosion på Danska vägen i Göteborg

På söndagskvällen skedde en explosion på Danska vägen i Göteborg som verkar ha drabbat en parkerad lastbil av mindre modell. Danska vägen går genom ett av Göteborgs mest välmående områden, Örgryte med stadsdelar som Bö, Överås och Prästgårdsängen, men också genom ett fattigare och mer vanligt område, Lunden. Explosionen tycks ha skett i Lunden, invid Restaurang Sofra. Explosionen tycks inte ha varit speciellt kraftig (även om GP uppger det) då fönstren på den intilliggande restaurangen tycks ha klarat sig och vittnen kunde springa ut och släcka den brand som uppstod efter explosionen.

Informationen om händelsen är knapphändig och vad det handlar om verkar oklart. Om det varit en gängrelaterad händelse borde bomben kanske ha varit lite kraftigare eller så handlar det om nån slags varning. Ingen person ska ha skadats av explosionen. Det finns enligt GP vittnen som uppger att en bil ska ha lämnat platsen i samband med explosionen. Det verkar vara en ganska osäker uppgift. Det är en rejält trafikerad gata så bilar lämnar ständigt den aktuella platsen.

Vad som också är märkligt är att polisen var på platsen mycket snabbt. Det tog några minuter för flera polisbilar och brandbilar att komma dit. I princip var de där samtidigt som de första larmsamtalen kom in. Det är nästan som om flera poliser och polisbilar spanade i närheten. Visserligen ligger inte brandstationen på Gårda och polisstationerna på Heden och Stampen speciellt långt från platsen, bara nån kilometer bort, men det hela verkar ändå underligt.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!