Gängland Stockholm – Kallhäll

Enligt polisen finns det ett släktbaserat kriminellt nätverk i Kallhäll. Med tanke på att det på sin höjd handlar om cirka 10 personer varav de flesta är födda på 1990-talet. För några år sen beskrevs nätverket som bestående av en kärna på 14 personer.

Många i nätverket missbrukar enligt Aftonbladet narkotika och flera är dömda för narkotikabrott. En dom om grovt vapenbrott sticker ut. En man som pekas ut som medlem i nätverket har dömts för att innehaft flera egentillverkade skjutvapen. Inget av detta tyder på att det handlar om organiserad brottslighet utan det tycks mest handla om en familj med sociala problem (vilket ju dock är vanlig i kriminella nätverk oavsett om det är släktnätverk eller kompisnätverk). I det här fallet tycks familjen bära efternamnet Darrar.

Då inga mord eller andra våldsdåd kan kopplas till den utpekade släkten så blir det än mer osannolikt att det handlar om organiserad brottslighet. Kanske går det påstått existerande nätverket i Kallhäll att se som ett kriminellt nätverk, men grov organiserad brottslighet verkar det inte handla om. Men bar för att många i en familj dömts för mindre brott är det inte samma sak som att det handlar om ett släktbaserat kriminellt nätverk.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!