Moneyland

Den undersökande journalisten Oliver Bullough har gjort en resa djupt in i en dold värld av globala kleptokrater och visar hur dessa bedragare undergräver demokratier, försvagar institutioner och förstör livet för miljontals människor. Det handlar om offentliga pengar som är stulna, om pengar som tvättats och om miljardärer som inte betalar någon skatt.

Moneyland har fått strålande recensioner i engelskspråkiga medier, och 2018 utsåg Sunday Times boken till Business Book of the Year. Boken röstades även fram som årets bok av Daily Mail och The Times 2018. För den som vill förstå världen bortom politikernas twittrande och mediernas lapidariska nyhetsbevakning är Moneyland ett måste.

Oliver Bullough, journalist och författare från Wales, flyttade 1999 till Ryssland för att arbeta som undersökande journalist. Han arbetade först för lokala tidningar i Sankt Petersburg och Bisjkek i Kirgizistan för att därefter arbeta för Reuters. Han stannade i Moskva fram till 2006, där han främst rapporterade om kriget i Tjetjenien.

Sedan Bullough lämnade Reuters har han skrivit tre böcker. Den första, Let Our Fame be Great, handlar om folken i norra Kaukasus och hans egna resor för att hitta deras utspridda boplatser. Den andra, The Last Man in Russia, är en biografi om en oliktänkande ortodox präst, vars liv speglar den ryska nationen under 1920-talet och samtidigt lyfter fram det moderna Rysslands demografiska tragedi.

I sin tredje bok, Moneyland, berättar han om hur världens superrika har brutit sig loss från demokratisk kontroll och bildat sitt eget nomadiska globala samhälle.

Läs mer om skatteparadis.

Köp boken från Adlibris

Köp boken från Bokus

Liked it? Take a second to support Svensson on Patreon!
Become a patron at Patreon!