Är de svenska dödssiffrorna för covid-19 rimliga?

Jag har studerat siffrorna för de svenska narkotikadödsfallen noggrant och upptäckt att statistiken innefattar dödsfall där de som dött haft narkotika i kroppen men dödsorsaken har inte varit narkotika. Det går nämligen inte att dö av cannabis, men det finns åtskilliga dödsfall där personerna hade spår av cannabis i kroppen och ingen annan narkotika vilka finns med bland de narkotikarelaterade dödsfallen.

Sannolikt finns det även många fall där döda personer har annan narkotika i kroppen men där dödsorsaken inte är narkotika utan nåt annat men de finns ändå med i statistiken över narkotikadödsfall.

Det betyder att antalet narkotikarelaterade dödsfall i Sverige överdrivs.

Jag tror att det kan vara likadant med de som dör av covid-19.

Överdödligheten förra året var förhållandevis låg i Sverige och denna uppgift stämmer inte överens med det stora antalet döda i covid-19 som Sverige redovisar.

Många av de personer som tas upp som döda på grund av covid-19 har enligt denna teori inte dött av covid-19 utan dött med covid-19, dvs de har virus i kroppen men det är inte dödsorsaken. Något som leder till att antalet dödsfall i covid-19 överdrivs. Detta är också en teori som förs fram av läkaren Sebastian Rushworth i boken Varför det mesta du vet om covid-19 är fel?:

”Som jag ser det finns två möjliga förklaringar.

Den första är att många av dem som dött ”av” covid i själva verket dött ”med” covid. Det vill säga, de hade fått ett positivt covidtest och bedömdes därför som coviddödsfall fastän den egentliga dödsorsaken var en annan.

Den andra förklaringen är att de flesta av dem som dog av covid var så gamla och sköra, och hade så många bakomliggande kroniska sjukdomar, att även utan covid hade de varit döda innan året var över.

Det finns inga andra rimliga förklaringar.”

Det finns dock en anledning till diskrepansen mellan redovisat antal döda i covid-19 och dödstalen som Rushworth inte tar upp. Nämligen att ingen dött av influensa och andra infektionssjukdomar under året med covid-19. Det handlar om ett par tusen dödsfall som inte inträffat men som skulle inträffat ett vanligt år. De personerna har istället dött av covid-19.

Det är alltså troligt att dödstalen för covid-19 är överdrivna. Något belägg för detta har jag inte. Det är bara en teori. Men Sverige har en tradition av att betrakta de som dött med narkotika i kroppen som döda av narkotika. Jag mycket väl tänka mig att det gäller även andra typer av orsaker till dödsfall som covid-19. Den som dör med covid-19 betraktas som död av covid-19. Vilket ger överdrivna dödstal.

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!