Skjutvapenmord i Kista

En man i Kista sköts ihjäl med flera skott klockan kvart i 3 på natten till idag. Skjutningen inträffade på Sorögatan. Mannen i 20-årsåldern träffades av flera skott från flera gärningsmän. Polisen har inlett en brottsutredning med rubricering mord.

Anhöriga till den avlidne har underrättats om dödsfallet. Polisen genomför en insats i vilken brottsplatsen har spärrats av. Kriminaltekniker och specialsökhund genomför en brottsplatsundersökning. Vittnen på platsen har förhörts. På platsen finns övervakningskameror vars filmmaterial ska granskas av polisen.

Polisen söker efter gärningsmän som efter att ha avlossat flera skott lämnade platsen. Ingen misstänkt person är ännu gripen. Den dödade är lillebror till rapparen Haval Khalil som är en av åtalade för kidnappningen av rapparen Einar.

Det mesta tyder på att det är ett gängrelaterat mord. Den typen av mord har varit relativt ovanliga under inledningen av 2021, delvis som ett resultat av att flera av de våldsammaste kriminella gängen försvagats kraftigt genom att polisen kunnat gripa många personer i dessa gäng, bl.a. med hjälp av avlyssningsmaterial från Encrochat. Detta gäller exempelvis Jobe-falangen, Goulara-falangen och Vermahmood-falangen i Göteborg, Bandidos MC i Örebro, Norrköping och Linköping, samt Bandidos MC, Shottaz, Dödspatrullen och Vårbynätverket i Stockholm.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!