Veganer har noll respekt för natur och ekologisk mångfald

I en artikel som publicerats i ETC argumenterar en vegan för att det är helt absurt att människan ger tama hundar kött att äta. Men snarare är det hennes argumentation som är absurd och att ge hundar vegankost är verkligen absurt.

Hundar är domesticerade vargar, vargar som tämjts och genmanipulerats av människan. Naturen har skapat vargar och därmed också hundar till köttätare. Att ge hundar kött att äta är därmed i enlighet med naturen, det naturliga att göra. Att inte göra det naturliga är att visa noll respekt för naturen och noll respekt för ekologisk och biologisk mångfald.

Att inte hundar skulle mår bra av en kost baserad på kött som hävdas i artikeln är ju också bara trams. De är naturligt utvecklade till att i stort sett bara äta kött och så vitt jag vet har människan inte genmanipulerat dem till att bli veganer även om det är känt att hundar kan tillgodogöra sig vegetabilier bättre än vargar. Att sen hundar inte mår dåligt av att äta delvis vegetarisk kost och kan klara sig på vegankost förändrar inte saken. Hundar är i första hand köttätare. Naturen har skapat dem som köttätare. Rovdjur. Kött är deras naturliga kost.

I filmen Seaspiracy anser några veganer att människan måste sluta äta fisk. Det är faktiskt något som är helt omöjligt. Skulle människan sluta äta fisk skulle miljoner människor svälta ihjäl och många fler skulle får proteinbrist. Det finns inga möjligheter att ersätta det protein, de vitaminer och de andra viktiga näringsämnen och fetter vi får från fiske med vegankost. Det skulle dessutom innebära att det blir nödvändigt att uppodla en betydligt större del av jorden markyta för framställning av proteinrik mat.

Det skulle innebära en minskning av den biologiska mångfalden och förändra det ekologiska systemet där uppodlingen sker då det innebär att skogar försvinner eller att öknar blir jordbruksmark. Konsekvensen är också ökade halter av växthusgaser i atmosfären och brist på vatten i många områden. Att förord helt vegansk kost är därför att inte ta hänsyn till naturen, att inte bry sig om den biologiska mångfalden eller de ekologiska sambanden. Dessutom är det inhumant då det skulle innebära att miljoner fattiga skulle få proteinbrist medan miljoner andra skulle svälta ihjäl.

Det är inte absurt att ge hundar kött.

Det är absurt att argumentera för veganism för djur som av naturen utvecklats till köttätare. Det är absurt att argumentera för att fattiga människor måste dö och absurt att argumentera för något som ger minskad biologisk mångfald och skapar ekologiska obalanser.

Läs mer om veganism

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!