Att lägga ner Bromma flygplats är självklart

Regeringen vill lägga ner Bromma flygplats. Fast i praktiken gör de inte det utan tillsätter en utredning. Det är slöseri med resurser och tid. Tid har vi ont om när det gäller utsläpp av växthusgaser.

Bromma flygplats. Bild: Henrik Sendelbach Licens: CC BY-SA 3.0

Det finns ingen som helst anledning att behålla Bromma flygplats utan den kan läggas ner med en gång. Det behövs helt enkelt ingen utredning för att inse att det är nödvändigt. Dessutom bör samhälleligt stöd till flygplatser och byggen av flygplatser förbjudas. Vi vet alla att det behövs ett minskat flygande. Det är bara att sätta igång utan utredningar.

En utbyggande av Arlanda behövs inte i samband med detta. Utan det som behövs är minskat flygande. Regeringen föreslår i praktiken ingen minskning av flygandet och dess utsläpp utan bara en förflyttning av flygtrafiken från Bromma till Arlanda vilket ju är både fel och helt otillräckligt.

Flyg kan i nästan alla inhemska sammanhang och i de flesta europeiska sammanhang ersättas med tåg, buss och färjor. Det är dags att så sker. Satsningen på nya järnvägar är därför ett steg i rätt riktning. Även i internationella sammanhang måste åtgärder vidtas. De bränslesubventioner av fossila bränslen som idag finns genom skattefrihet för flygbränsle bör tas med så fort som möjligt. Att helt förbjuda flyg är dock inte möjligt.

Läs mer om flyg:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!