Maktdemonstration av Bandidos MC vid rättegång

En grupp personer från ett kriminellt nätverk i Sätra planerade att tillsammans med eller med godkännande av personer från Märstanätverket och Östberganätverket att döda två ledande personer från Bandidos MC och Bredängsnätverket i samband med ett födelsdagsfirande. Märstanätverket och Östberganätverket har samarbetat och legat i konflikt med Bredängsnätverket under lång tid. Bredängsnätverket och Bandidos MC står varandra mycket nära och det finns personer som är medlemmar i både Bredängsnätverket och Bandidos MC.

Sätragrupperingen konkurrerar med Bredängsnätverket om narkotikahandel i området och en av de personer som nu misstänkts för att ha planerat mord på medlemmarna i Bredängsnätverket och Bandidos MC utsattes för ett mordförsök i Spanien där en annan medlem i Sätragrupperingen dödades. Det handlar om det mycket uppmärksammade så kallade tortyrmordet. En av de som misstänktes för mordet och mordförsöket var den ledande man i Bredängsnätverket och Bandidos MC som skulle mördas på födelsedagsfesten.

Mordplanerna avslöjades av polisen och 5 personer kunde gripas och har åtalats:

Måltavlan inom Bandidos MC befann sig i augusti förra året på en lekplats i Sätra tillsammans med andra inom samma organisation. Gängmedlemmarna förberedde, enligt åtalet, ett firande för en vän som fyllde 27 år samma dag. 27-åringen har i sin tur en ledande ställning inom Bredängsnätverket, som sedan länge har starka band till Bandidos MC.

Några hundra meter bort närmade sig två män i en stulen bil, iförda handskar och dubbla lager kläder. I bilen låg vad männen trodde var en kalasjnikov, men i själva verket ersatt av polisens spanare med en replika. Samtidigt som männen lyfte ut replikan slog polisen till. En omfattande spaningsinsats var över.

Rättegången skulle ha börjat tidigare i Södertörns tingsrätt men på grund av medlemmar i Bandidos MC försökte tränga sig in i lokalen så fick rättegången ställas in. Nu har rättegången påbörjats, men har flyttats till Attunda tingsrätts lokaler i Sollentuna. Även där dök ett stort antal personer från Bandidos MC upp och försökte ta sig in. Denna gång hade dock polisen förberett sig och flera personer kunde omhändertas och avlägsnas. En person är misstänkt för brott is samband med inträngningsförsöket. Polisen menar enligt DN att det handlar om en maktdemonstration från Bandidos sida.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!