Ali Khans inblandade i upplopp och skottlossning i Hjällbo

Det kriminella nätverket kring släkten Ali Khan anses ha stått bakom det upplopp som ägde rum i Hjällbo i fredags. Upploppen som sådana handlade egentligen om motsättningar mellan ett par släkter, varav några har koppling till kriminalitet, en av släkterna med sådan koppling är Ali Khan.

Vid 17-tiden på fredagen fick polisen in ett larm om att flera personer slogs på torget i Hjällbo. Uppgifter om att tillhyggen, eventuellt någon kniv, användes  i samband med bråket förekom i samband med larmet.Polis åkte till platsen varefter en person omhändertogs och avlägsnades från platsen. Inga bekräftade uppgifter om skadade i samband med bråket förelåg men en anmälan om grov misshandel upprättades. En del tyder på att bråket startade när någon försvarade sig mot släkten Ali Khans hot och våldsmetoder genom att misshandla en person från släkten.

Strax efter klockan 21 fick polisen in ytterligare ett larm från en ordningsvakt om ett större bråk på torget mellan olika släkter och familjer. Detta ska enligt uppgift handla om att släkten Ali Khan skulle hämnas den tidigare misshandeln. Initialt handlade det om ett 40-tal inblandade personer, men senare det kan ha varit uppåt det dubbla. En del uppgifter gjorde gällande att det ska ha varit tillhyggen inblandade även i detta bråk. Ett flertal enheter åkte till platsen och ett antal ambulanser larmades också dit. Inte heller i detta finns det några uppgifter om att någon skulle vara skadad. Polis omhändertog totalt över 30 personer. 3 personer anhölls senare. De flesta av de anhållna tillhör enligt uppgift släkten Ali Khan och en av dem, en 25-åring, anses vara en ledande kriminell i Hjällbo.

Cirka 20 över ett på söndagen utbröt skottlossning i Hjällbo och det mesta tyder väl på att det har koppling till det tidigare bråket. Enligt uppgifter i GP ska 4 personer ha förts till sjukhus och en av dem ska enligt Expressen ha träffats i huvudet och senare också ha avlidit enligt uppgifter i Aftonbladet. Ytterligare 2 personer rapporterades som skadade senare. En person är gripen som misstänkt för mord. Han ska tillhöra det så kallade Hjällbonätverket, ett nätverk som i huvudsak betsår av personer från släkten Ali Khan men också av andra.

Den dödade liksom de skadade ska tillhöra släkten Simmo, en familj som tillhör samma folkgrupp (mhallami) som släkten Ali Khan. Att kalla konflikten för en gängkonflikt är som jag ser det helt felaktigt utan det handlar om en familj/släktkonflikt inom mhallamigruppen, eventuellt en reaktion på delar av släkten Ali Khans provocerande och våldsamma uppträdande i såväl Hjällbo som Hammarkullen. Den gren av släkten Simmo som drabbats av våldsamheter från det kriminella nätverket runt släkten Ali Khan har ingen känd koppling till gängkriminalitet. Det framgår klart av Nabila Abdul Fattahs uttalanden på Twitter om det hela:

Polisen ljuger, media sväljer och sprider vidare lögnen.
Skjutningen i Hjällbo handlar inte om ”Två stora kriminella nätverk” som polisen hävdade i Aktuellt igår.

Mannen som dog igår var en familjefar, jobbade på grossisthandel och hade en son som gick i min kusins fotbollslag. Han är inte med i något kriminellt nätverk.

En av dom andra som vart skjutna är min farbror. Han är inte heller med i något kriminellt nätverk.

Den här lögnaktiga skiten sprids för att ”vi” ska distansiera oss ifrån det. Tro att våldet inte drabbar oskyldiga. Tro att sånt här är endast vanligt bland livstilskriminella.

Våldet drabbar oss alla. Och ingen bryr sig för att det skedde i Hjällbo. Där är ALLA skyldiga.

Kan ni förstå då hur det fullkomligt BRINNER i en när man ser får höra såna här lögner på nyheterna?

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!