Två skjutningar på samma dag i Stockholm

Jämfört med förra året och även åren innan dess har antalet skjutningar i år varit lågt. Speciellt har skjutningar varit ovanliga utanför Stockholm. Av antalet skjutvapendödade återfinns närmare 80% i Stockholm och av antalet skjutningar har nästan 80% inträffat i Stockholm under de första fyra månaderna (jan-april) i år. Antalet skjutvapendödade i Stockholm under samma period är lika många i år som förra året. I förrgår skedde dock en skjutning i Hjällbo i Göteborg och igår två skjutningar i Stockholm.

Den första skjutningen i Stockholm inträffade i Husby vid halv fyra-tiden på eftermiddagen då en man i en man i 25-30-årsåldern sköts med flera skott i närheten av tunnelbanan i Husby. Mannen påträffades allvarligt skottskadad av polisen och fördes till sjukhus där han dock avled senare. Två män misstänks för inblandning i mordet. Den förste greps vid niotiden på kvällen medan den andra greps vid tiotiden idag. Enligt polisen ska de misstänkta vara bekanta med offren. Skjutningen har kopplingar till kriminella gäng, enligt uppgift Husby Hyenor (HH) och/eller Headshotligan (HSL) i Tensta. En av de gripna ska vara kopplad till HH och offret till ett annat gäng. Den mördade har tidigare varit misstänkt i samband med ett mord i Sollentuna på en ung man som tillhör ett kriminellt nätverk kring släkten Yildiz.

Den andra skjutningen inträffade strax innan midnatt natten till idag och skedde i Hjulsta. När polis och ambulans anlände till området påträffades en skottskadad man utomhus på en parkeringsplats. Han fördes med helikopter till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Mannen som skjutits är i 30-årsåldern och ska tillhöra gänget 24K från Tensta. Ingen person har gripits för mordet.

Om det finns en koppling mellan de två skjutningarna är okänt men det undersöks av polisen.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!