Webbinarier 20 år efter EU och USA-protesterna i Göteborg 14-16 juni 2001

Det har gått 20 år sedan folkrörelser protesterade mot EU-toppmötet i Göteborg och USA presidentens Bushs besök 14-16 juni 2001. Då krävde Jordens Vänner och Göteborgsaktionen att miljö och offentlig sektor inte ska bli handelsvara, nej till euron, militarisering och fästning Europa och många folkrörelser och nej till medlemskap i EU. Vilka krav är aktuella idag och vilka lärdomar kan dras inför framtiden?

Med anledning av att det gått 20 år sedan protesterna hölls samarrangerar Jordens Vänner, Nätverket Folk och Fred samt Nej till EU. Varje dag tas ett nytt tema upp. Tidpunkt alla dagar är kl 18:30 – 20:30.

Måndagen 14 juni är fokus på vad som hände bakom scenen med Hans Abrahamssons forskning om USA:s påverkan och polisens och andras agerande. Hans studier ledde till en bok med titeln En delad värld som nu kommit i nytryck från Korpen förlag. Webbinariet har huvudfokus på boken och maktspelet bakom kulisserna med Abrahamsson som huvudtalare och kommentarer från vidtalade som Anders Svensson från Socialistisk Politik och Göran Folin från Alternativ Stad/Jordens Vänner i Stockholm. Utrymme finns för publiken att diskutera.

På tisdagen 15 juni tas frågan om vilka EU-krav som är viktiga då, nu och i framtiden upp. Ellie Cjivat från Jordens Vänner och Per Hernmar, ordförande för Nej till EU kommer inleda en gemensam diskussion tillsammans med fler tillfrågade och publiken.

Onsdagen 16 juni är temat Bredda och radikalisera kampen för klimat och fred. Tillfrågade är bl.a. Arci Pasanen från Omställningsnätverket och Fältbiologerna. Från Jordens Vänner deltar Tord Björk.

Webbinarierna hålls via Zoom och tiden är 18:30 -20:30, den 14,15 och 16:e juni; https://us02web.zoom.us/j/87594146358?pwd=bDRSZkxxMjZWelBvNjhUN2pSdEZmdz09

Läs mer:

Köp boken En delad värld från Adlibris

Köp boken En delad värld från Bokus

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!