Ali Khans bakom skottlossning i Hammarkullen

Sent på tisdagskvällen (igår) Hördes skottlossning i Hammarkullen. Idag går det att se skotthål på Hammarkulleskolan. Fem personer har häktats för skjutningen. Alla fem är från familjen/släkten Ali Khan och mycket tyder på att det bara är de som skjutit. Dessutom finns ytterligare en misstänkt:

De fem personerna, som är i 20-30-årsåldern, har anhållits. Samtliga misstänks för mordförsök. De finns också misstankar om grovt vapenbrott.

– Det är fem från familjen Ali Khan som sitter, säger en poliskälla till GP.

Enligt polisens presstalesperson finns nu ytterligare en misstänkt i ärendet:

– En man är anhållen i sin frånvaro, säger Hans-Jörgen Ostler

Att hävda att det är en skottlossning mellan två grupperingar som flera medier gjort är därför troligen helt fel. Däremot är det sannolikt sant att det hänger ihop med de tidigare händelserna i Hjällbo med upplopp och mord. Folk har helt enkelt totalt tröttnat på släkten Ali Khan vilket får de senare att ta till allt grövre våld för att försöka upprätthålla den rädsla de tidigare kunnat injaga i folk.

Folk har tröttnat på släkten Ali Khan

När polisen och andra myndigheter visat sig vara oförmögna att lösa problematiken kring släkte Ali Khan har folk själva börja göra ett mer aktivt motstånd mot släktens gangsterfasoner och översitteri.

För mordet i Hjällbo är en person från Hjällbonätverket med koppling till släkten Ali Khan häktad När det gäller upploppet i Hjällbo är totalt 10 personer häktade, därav en majoritet från Hjällbonätverket inklusive flera från släkten Ali Khan.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!