Två häktade för skjutning i Hammarkullen

Fem personer greps men bara två häktades för en skjutning i Hammarkullen. Alla gripna tillhörde släkten Ali Khan. Efter att tre av dem släppts sköts det på nytt i Hammarkullen. Jag skulle vara förvånad om det inte hade ett samband.

Dessutom är ytterligare en man anhållen i sin frånvaro som misstänkt för den första skjutningen i Hammarkullen. Om han är från släkten Ali Khan eller inte är oklart. En annan person från släkten Ali Khan har samtidigt dömts för misshandel i samband med den så kallade 4-gotthärvan.

Han dömdes för misshandel, hot mot tjänsteman samt en grov olovlig körning till fängelse i en månad i en dom som kom i fredags. Mannen har tidigare avtjänat ett straff för mord och straffet förefaller mycket kort. Om han varit häktad kommer han inte att tillbringa en enda dag i fängelse.

Samarbetar polisen och Ali Khan?

De både beskrivna fallen illustrerar tydligt varför personer i Angered tror att polisen samarbetar med Ali Khan-släkten. Av fem gripna och troligen inblandade i en skjutning släpps tre och det utdöms ett mycket kort straff för en misshandel.

Det kan vara så att straffet för misshandeln är rimligt och att det inte finns hållbara bevis mot de tre frisläppta. Men för att sådana bedömningar ska bli trovärdiga så måste folk på nåt sätt ha möjlighet att ta del av förundersökningar och domar.

Det finns sätt att lösa det på utan att folk ska behöva vända sig till kommersiella tjänster, sajter som flashback eller begära ut dokument direkt från domstolarna. Offentliga tjänster som fungerar likadant som de kommersiella tjänsterna, men är billigare.

Läs mer:

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!